Var med och bidra till en bättre framtid för unga i Uganda! Tillsammans gör vi skillnad!
2016-11-14 10:50


 

Ett 20-tal barn sitter och kollar på tennis. De har suttit här i tre timmar och väntat på att en bana ska bli ledig. Så fort en bana blir ledig stormar barnen in och börjar spela. Plötsligt hör de att en sena går av på en av spelarnas rack på en närliggande bana. Hälften av barnen försvinner omedelbart. De har sprungit bort till en vuxen man vars senor har smälts och frågar om de kan få senorna från den sida av racketen som fortfarande är hel. Mannen lånar ut racketen i några minuter och barnen tar ut de längsgående senorna. Dessa senor ska sedan gå till deras rack som oftast strängas för hand.

 

Hej alla tennisvänner!

 

Detta är Claes Göransson, son till Hans Göransson som är tränare i klubben.Jag befinner mig just nu i Uganda där jag jobbar voluntärt med barn i fattiga områden runt om i Uganda. Jag hjälper en organisation som heter Uganda Children Trust Fund (UCTF) vilken är en organisation som hjälper underpriviligerade barn med utbildning och sport. Mina uppgifter har bland andra varit att besöka skolor, träna unga talanger, utbilda tennistränare samt att skapa en förening och ett program för ungdomar som vill utöva tennis på sin fritid. Jag har dessutom deltagit i en uppvsningsmatch där vi samlade in pengar för unga tennisspelare i landet. På skolorna har jag lärt ut allt ifrån tennisteknik, psykologi och fysik till att allmänt delat med mig av mina livserfarenheter. Tennisen är den stora höjdpunkten i deras vecka, och vid varje tillfälle vi fått på banan har jag haft fullt upp med tennistokiga barn. Det har varit mycket jobb och en stor omställning, men att se barnens leenden och entusiasm varje dag har gett fantastisk energi.

 

Man kan verkligen se att det finns talanger här och ett stort antal barn samt coacher med en väldig passion för att utvecklas mer. UCTF har även hjälpt till att anlägga tennisbanor i byar runt om huvudstaden Kampala. Här finns talanger, passion, banor, tränare, men det fattas ekonomi och utrustning. Alla våra barn som vi hjälper med idrott och utbildning kommer ifrån slummen där det oftast varken finns elektricitet eller rinnande vatten. Vatten hämtar de från en närliggande brunn och ljus, värme och energi till spisen får de från elden. Ni spelare som ibland har klagat (mig själv inkluderad) på senor, trycket i strängningen, och lindor bör testa att göra som mina spelare här: När senor smälls på närliggande banor springer barnen in så snabbt som möjligt för att bli den lyckliga att få ta ut senorna från den sida av racketen som inte är sönder. Sedan används det till omsträngning. Lindor byts ut väldigt sällan. Först använder man den andra sidan på lindan, sedan så återanvänds dom. De tvättas, hängs upp på torkning och sen används lindorna igen. Det visar verkligen deras brinnande intresse för sporten och de gör allt för att ha möjlighet att spela mer. Som sagt, utrustning är det största problemet och för att göra det program som jag försöker starta en verklighet, behöver jag er hjälp. Jag är oerhört tacksam för allt som ni kan tänka er att skänka, men  tennisrack, senor, lindor uppskattas framförallt.  Tennisrack, senor och lindor och bollar kommer att kunna göra att betydligt fler kommer kunna utöva tennis och oftare. Sport så som tennis medför att barnen får någonting annat att tänka på i en annars så depressiv vardag samt bidrar det till att utveckla egenskaper som är viktiga för livet. Egenskaper som disciplin, självförtroende, problemlösning, samarbete, och attityd.

 

Hur ni kan hjälpa till? Ta med det ni kan tänka er att skänka till klubben och så skickar jag iväg allt i slutet av december.

 

Varma tennishälsningar

Claes Goransson


Nyhetsarkiv
Julerbjudande!2017-12-05 10:55
Höstens Schema!2017-08-30 17:16
SM-Guld till Herrar 452017-08-16 08:56
Sommartennis 20172017-07-13 12:31
Sommartennis 2017.2017-05-30 11:42
ÅRSMÖTE.2017-03-06 13:50
Luciadubbel 2016-11-30 12:28
Träning i Skanör2015-09-07 09:53
 

klart.se

Sponsorer