klart.se

Sponsorer
Välkommen!

Välkommen till Skanör-Falsterbo Tennis!

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!


Vi har ny hemsida !

Eftersom sidan fortfarande är under uppstart så kan det ibland vara svårt att hitta vad man söker men maila gärna då till sftk@sftk.org eller henrik@sftk.org så hjälper vi till.Anmälan till sommartennis 2017 är nu öppen !
2017-02-21 11:27
Anmälningsformulär för sommartennis 2017 (barn födda 1999-2011) ligger under fliken Tennisskola överst på hemsidan. 
Näset Junior Open startar i helgen!
2017-01-24 13:34

Denna helg och nästa spelas Näset Junior Open på klubben med start på fredag 27/1 kl15:00.

Detta innebär att all träning kommer vara inställd 27-28 januari samt 3-4 februari.

Kom gärna ner och titta på roliga matcher och heja på våra spelare.

Återkommer ang ersättningsträningar.

Med vänlig hälsning

Tränarna     
Snart är det jul igen ......................!
2016-12-07 14:00
Hej alla glada tennisspelare.

Terminen lider mot sitt slut och nästa vecka (V50 12-18 december) är 2016 års sista träningsveckan.
Våra allra minsta spelare som är födda 2010-2012 slutar redan denna veckan (lördagen den 10:e december) 
Vi ses igen 2017 V2 (9-15 januari ) i samma grupper och på samma tider.
(Det behövs alltså ingen ny anmälan för vårterminen vi följer skolåret)

En riktigt God Jul och Gott Nytt År till er alla !
Tränarna
Luciadubbel
2016-11-30 12:28

SFTK INBJUDER TILL

 

 

LUCIADUBBEL

 

Söndagen  den 11 december arrangerar klubben en ”heldag” på tennishallen i Falsterbo.

Vi spelar dubbel, äter pepparkakor och dricker saft eller glögg mellan matcherna.

 

Tävling: Luciadubbel

 

Plats: Falsterbohallen

 

Tid: Söndag 11/12 11.00 – 16.00

 

Anmälan: Anmäl er helst som ett par och innan fredagen den 9/12. Alla är välkomna att anmäla sig, vuxna som barn.

 

Har man svårt att hitta spelpartner går det bra att anmäla sig ensam.

 

Kostnad: Klubben bjuder

 

 

Anmäl till henrik@sftk.org

Var med och bidra till en bättre framtid för unga i Uganda! Tillsammans gör vi skillnad!
2016-11-14 10:50


 

Ett 20-tal barn sitter och kollar på tennis. De har suttit här i tre timmar och väntat på att en bana ska bli ledig. Så fort en bana blir ledig stormar barnen in och börjar spela. Plötsligt hör de att en sena går av på en av spelarnas rack på en närliggande bana. Hälften av barnen försvinner omedelbart. De har sprungit bort till en vuxen man vars senor har smälts och frågar om de kan få senorna från den sida av racketen som fortfarande är hel. Mannen lånar ut racketen i några minuter och barnen tar ut de längsgående senorna. Dessa senor ska sedan gå till deras rack som oftast strängas för hand.

 

Hej alla tennisvänner!

 

Detta är Claes Göransson, son till Hans Göransson som är tränare i klubben.Jag befinner mig just nu i Uganda där jag jobbar voluntärt med barn i fattiga områden runt om i Uganda. Jag hjälper en organisation som heter Uganda Children Trust Fund (UCTF) vilken är en organisation som hjälper underpriviligerade barn med utbildning och sport. Mina uppgifter har bland andra varit att besöka skolor, träna unga talanger, utbilda tennistränare samt att skapa en förening och ett program för ungdomar som vill utöva tennis på sin fritid. Jag har dessutom deltagit i en uppvsningsmatch där vi samlade in pengar för unga tennisspelare i landet. På skolorna har jag lärt ut allt ifrån tennisteknik, psykologi och fysik till att allmänt delat med mig av mina livserfarenheter. Tennisen är den stora höjdpunkten i deras vecka, och vid varje tillfälle vi fått på banan har jag haft fullt upp med tennistokiga barn. Det har varit mycket jobb och en stor omställning, men att se barnens leenden och entusiasm varje dag har gett fantastisk energi.

 

Man kan verkligen se att det finns talanger här och ett stort antal barn samt coacher med en väldig passion för att utvecklas mer. UCTF har även hjälpt till att anlägga tennisbanor i byar runt om huvudstaden Kampala. Här finns talanger, passion, banor, tränare, men det fattas ekonomi och utrustning. Alla våra barn som vi hjälper med idrott och utbildning kommer ifrån slummen där det oftast varken finns elektricitet eller rinnande vatten. Vatten hämtar de från en närliggande brunn och ljus, värme och energi till spisen får de från elden. Ni spelare som ibland har klagat (mig själv inkluderad) på senor, trycket i strängningen, och lindor bör testa att göra som mina spelare här: När senor smälls på närliggande banor springer barnen in så snabbt som möjligt för att bli den lyckliga att få ta ut senorna från den sida av racketen som inte är sönder. Sedan används det till omsträngning. Lindor byts ut väldigt sällan. Först använder man den andra sidan på lindan, sedan så återanvänds dom. De tvättas, hängs upp på torkning och sen används lindorna igen. Det visar verkligen deras brinnande intresse för sporten och de gör allt för att ha möjlighet att spela mer. Som sagt, utrustning är det största problemet och för att göra det program som jag försöker starta en verklighet, behöver jag er hjälp. Jag är oerhört tacksam för allt som ni kan tänka er att skänka, men  tennisrack, senor, lindor uppskattas framförallt.  Tennisrack, senor och lindor och bollar kommer att kunna göra att betydligt fler kommer kunna utöva tennis och oftare. Sport så som tennis medför att barnen får någonting annat att tänka på i en annars så depressiv vardag samt bidrar det till att utveckla egenskaper som är viktiga för livet. Egenskaper som disciplin, självförtroende, problemlösning, samarbete, och attityd.

 

Hur ni kan hjälpa till? Ta med det ni kan tänka er att skänka till klubben och så skickar jag iväg allt i slutet av december.

 

Varma tennishälsningar

Claes Goransson

Nyheter från våra lag
Tennisförskola Tävling & Lek (5-6 år), 06/09 16:13 
Tennis Lekis (4-5 år), 06/09 16:11 
Boll Lekis (3-4 år), 28/06 08:17 
Tennisskola, 28/06 08:16 
Tennisskola, 07/09 10:27 
Tennisskola, 04/09 16:50