SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Historik Skanör Falsterbo Tennisklubb
De första banorna låg vid Falsterbohus

Skanör-Falsterbo Tennisklubb (SFTK) grundades 1948, men verksamheten härstammar egentligen från 1910-talet och de aktiviteter som förekom på och kring tennisbanorna vid Falsterbohus. 

Den första banan var en cementbana som låg framför hotellet mot havet. Denna bana ersattes så småningom av grusbanor, som låg på andra sidan av Falsterbohus, ungefär där idag O H Lindahls väg ligger. Som mest var här tre grusbanor.


Många äldre tennisentusiaster minns säkert dessa klassiska tennisbanor, som under åren besöktes av många både svenska och utländska elitspelare. "Midsommarspelen" var en klassisk badortstävling, som spelades i många år på denna anläggning. När sedan hotellverksamheten på Falsterbohus upphörde och man beslutade att bygga bostadsrätter på området, fick tennisen flytta.

Under 1970-talet färdigställdes successivt den tennisanläggning vi har idag. 

Den består av 4 grusbanor och 3 inomhusbanor (Plexipave). 

Här finns dessutom kansli, klubblokaler mm. 


1976 arrangerade vår klubb tillsammans med tennisklubben i Höllviken junior SM. Vinnare av den yngsta singelklassen (PS12) blev då Mats Wilander. Sommaren 1998 stod åter klubbarna på Falsterbonäset som värdar för mästerskapstävlingar, nämligen utomhus SM för juniorer 16 och 18 år. I pojksingel 18 segrade Andreas Vinciguerra , som idag är känd för de flesta genom sina framgångar på den internationella ATP-touren.


Under hösten 2009 påbörjades arbetet med att ta fram ett nytt klubbemblem (se bild nedan)

Uppdraget föll på Tony Samatas som i början av 2010 var färdig med arbetet. Så här formulerade han själv förändringarna.

"Det är, som sagt, inte lätt att ta till sig förändringar. Den nya symbolen bär visserligen med sig de gamla attributen och står stadigt i myllan och klubbens historia - men, det är åtminstone min mening, den nya symbolen för med sig förhoppningar om framtiden. Den säger: visst, vår klubb är anrik och stolt men vi har visioner också. Vi dväljer inte i det förflutna utan lever i nuet. Vi är att räkna med. Nu. Och i framtiden."

 Våra logotyper
Gamla logotypen till vänster & Dagens logotype till höger.
 
 
Sponsorer & Samarbetspartners
SFTK på Facebook
Väder

klart.se